Wessanen overweegt splitsing

Voedingsconcern Wessanen wordt waarschijnlijk opgesplitst als topman A. Zondervan volgend jaar opnieuw zijn winstbelofte niet nakomt.

Dat heeft president-commissaris K. Storm van Wessanen gisteren gezegd op een extra aandeelhoudersvergadering. De onderneming die natuurvoedingsproducten distribueert en produceert in de Verenigde Staten en Europa en snacks, müsli en kaas produceert in Europa, kon gisteren zijn winstverwachting niet waarmaken. De winst per aandeel over het eerste halfjaar kwam 17 procent lager uit dan begin dit jaar door Zondervan werd voorspeld. In één scenario dat gisteren werd besproken zouden de divisies ontbijtgranen (müsli) en snacks worden afgestoten. Dan zou alleen natuurvoeding overblijven. Ook is het mogelijk het hele bedrijf op te heffen, waarbij de onderdelen worden verkocht aan afzonderlijke bedrijven.

Storm zei opsplitsing te overwegen na kritiek van enkele grootaandeelhouders als zuivelbedrijf Campina en de financiële instellingen Dexia en Delta LLoyd en pensioenfondsen.