Vier leden van Palestijns gezin gedood

Bij een inval in een dorp in de Gazastrook heeft een Israëlische tank vanochtend vier leden van een Palestijnse familie gedood. Volgens een Israëlische militaire woordvoerder was de inval in Sheikh Ijleen het antwoord op ,,verdachte bewegingen van een aantal mensen'' in een voor Palestijnen verboden gebied bij de joodse nederzetting Netzarim. De tanks openden het vuur op hen. Volgens getuigen echter werd een woongebied door tankgranaten getroffen. Daarbij vonden een vrouw, haar twee zoons en een neef van het gezin de dood. De moslim-extremistische groep Hamas zwoer later wraak op Israëlische burgers. Daarmee zet het incident het `Bethlehem-Gaza-eerst' akkoord onder spanning in het kader waarvan Israëlische troepen zich geleidelijk moeten terugtrekken uit de herbezette Palestijns gebied. De Israëlische minister van Defensie betuigde vandaag zijn spijt over het incident.