Sullivan aangeklaagd

De voormalige financieel directeur van Worldcom, Scott Sullivan, is gisteren officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude. Ook is hem ten laste gelegd dat hij de Amerikaanse beurscommissie SEC van valse informatie heeft voorzien.

De officiële aanklacht werd ingediend bij een rechtbank in New York. Gisteren werd ook bekend dat er inmiddels drie ex-medewerkers van Worldcom bereid zijn gevonden om te getuigen over de fraudepraktijken. Hiermee is de druk op Sullivan om ook te praten opgevoerd, aldus waarnemers.

Sullivan werd begin deze maand samen met zijn rechterhand David Myers voor het oog van de camera's gearresteerd. Hij wordt gezien als een van de leiders van een complot om operationale kosten van het telecombedrijf te verdoezelen. De kosten werden opgevoerd als investeringen om de omzetcijfers op te pompen.

Sullivan kan worden veroordeeld tot maximaal 25 jaar gevangenisstraf en boetes van bij elkaar 2,25 miljoen dollar.

In juli moest WorldCom uitstel van betaling aanvragen.