Jongeren bedreigen vrouw

Een Nederlandse vrouw van Marokkaanse afkomst in Arnemuiden doet vandaag aangifte bij de politie, omdat zij en haar drie jonge kinderen schriftelijk met de dood zijn bedreigd. Ze heeft de politie telefonisch gemeld dat zij gisteravond een brief heeft ontvangen, die is ondertekend door `de jongens van Arnemuiden'. In de brief krijgt ze het dringende advies `op te rotten' uit het dorp en naar Marokko te vertrekken. Daarvoor krijgt ze één maand de tijd. Is ze dan nog niet weg, dan zullen haar kinderen worden aangevallen, zo schrijven de ondertekenaars.

De politie van Zeeland neemt de bedreiging `zeer ernstig' op, aldus een woordvoerder. Hij zegt dat de politie een onderzoek zal instellen, maar eerst de precieze inhoud van de brief wil lezen. De vrouw heeft de Provinciale Zeeuwse Courant het schrijven al getoond. De krant meldt vandaag dat de brief was gericht aan de `familie Laden'. De `jongens van Arnemuiden' schrijven dat de vrouw door ,,veertig jongeren zal worden gepakt en verkracht''. Haar kinderen zullen 's nachts met benzinebommen te maken krijgen, zo staat in de brief, ,,zodat ze levend op hun nest verbranden''. Aangifte doen zal niet helpen, stelt de brief, want de politie zal eerder Arnemuidenaren dan buitenlanders geloven.

De vrouw, wier naam niet bekend is gemaakt, verblijft bij kennissen, die niet met naam willen worden genoemd omdat ze vrezen voor represailles van de jongeren.