EN VERDER

Uitmarkt Rotterdam

Zondag 1 september geeft Rotterdam een voorproefje van het komende culturele seizoen op de R'Uitmarkt. Op en rond het Schouwburgplein kunnen bezoekers in verschillende theaters optredens zien van onder anderen Liesbeth List, Gerard Cox (40 jaar in het vak), Montezuma's Revenge, het Scapino Ballet, Dichters uit Epibreren en het New Cool Collective. Ook hier speelt de steeds populairder wordende musical een grote rol. Onder anderen Stanley Burleson, Pia Douwes, Rein Kolpa en Bastiaan Ragas zullen nummers ten gehore brengen uit de 3 Musketiers. Ook is er muziek uit The Blues Brothers en Rocky over the mountains. Op de markt zijn toegangskaartjes voor het komende seizoen te koop.

R'Uitmarkt. Schouwburgplein, oude Luxor Theater, Off Corso en Calypso. Zondag 1 sept. 13-19.30u. www.cultuurinrotterdam.nl

Media art festival

Ruim twee weken lang staat Friesland in het teken van de mediakunst. Het Media Art Festival, dat vanavond wordt geopend, wil inzicht bieden in actuele internationale mediakunst, van experimentele film en videowerken, dvd, cd-romprojecten tot multimedia-installaties. In Galerij Romein in Leeuwarden en Museum Smallingerland in Drachten zijn twee exposities ingericht met op de media gerichte eindexamenwerken en videotapes van kunstenaars over de hele wereld. Het Fries Museum in Leeuwarden toont twee videowerken. Het Theater Romein in Leeuwarden biedt ruimte voor muziek, videokunst en, op 12 september, een studentenforum over kunst, media en technologie.

Media Art Festival. Diverse locaties in Friesland. T/m 14 sept. Inf. 0518 490720.

Bomenwandeling

De Stichting IVN afdeling Walcheren organiseert op zaterdag 31 augustus een wandeling langs meer dan 25 monumentale bomen in Middelburg. Behalve uitleg over de bomen krijgen wandelaars ook informatie over historische plekjes in de stad.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de Drvkkery, tevens het startpunt van de route start die ongeveer 2 uur duurt. Begeleide wandelingen zijn er op iedere laatste zaterdag van de maand om 11u.

Bomenwandeling. De Drvkkery, Markt 51, Middelburg. 31 aug. 11u. Tel. 0118 886886. www.huizen.dds.nl/~bomenmb/

Kunst en antiek

Liefhebbers van kunst en antiek kunnen dit weekeinde aan hun trekken komen in Den Haag tijdens de Haagsche Kunst- & Antiekdagen. -

Een markt op het Lange Voorhout, waar ook nog de buitenexpositie Den Haag Sculptuur te zien is, biedt hedendaagse keramiek, beeldhouwwerken, antiek, boeken en curiosa. Het Noordeinde doet mee met een postzegelmarkt.

Antiekwinkels en galeries in de Haagse binnenstad, in het Mesdagkwartier en het Hofkwartier besteden ook aandacht aan het evenement.

Kosteloze taxaties zijn er bij veilinghuis Van Stockum (Prinsegracht 15), het Venduehuis der Notarissen (op het Lange Voorhout) en bij Rietdijk (Noordeinde 41).

Haagsche Kunst- & Antiekdagen. 31 aug en 1 sept. Diverse locaties in de Haagse binnenstad. Informatiestand op het Lange Voorhout.