Circuit Assen raak na rellen bij TT licensie kwijt

Het circuit van Assen verliest het recht om voor de motorsport WK-evenementen te organiseren. De internationale motorsportbond FIM trok de licentie in wegens het wangedrag van Nederlandse fans tijdens de TT op 29 juni.Een groep toeschouwers bezette het circuit na de MotoGP-klasse. Ze belaagden coureurs en bekogelden marshalls met blikjes en flessen. Fans probeerden de Nederlandse rijder Jurgen van den Goorbergh van zijn laarzen en helm te beroven. Assen kan de licentie terugverdienen als het passende maatregelen neemt. De directie laat verstevigde hekken en extra tribunes plaatsen en zal bezoekers strenger controleren om herhaling te voorkomen. Dit vormt een kostenpost van 1 à 1,5 miljoen euro. De FIM keurt het circuit begin 2003 opnieuw.