België

Met elf concerten in de Antwerpse dierentuin begint zaterdagavond 31 augustus de Vlaamse Cultuurmarkt. Vanaf 19 uur spelen op elf locaties in de mooie tuinen van de Zoo evenveel ensembles een voornamelijk klassiek repertoire. De echte `uitmarkt' voor het komende muziek- en theaterseizoen begint op zondag 1 september. Vanaf een uur of tien is dan op 25 plaatsen in de binnenstad het vertrouwde beeld te verwachten: mini-optredens van muziek-, dans- en theatergezelschappen, info-standjes van musea en culturele centra, kranten en tijdschriften. En veel volk op de been. Van de Bourlaschouwburg tot de Grote Markt en van het Hendrik Coscienceplein tot het Raamtheater; dus vooral in de oude binnenstad en op het Zuid. Tussen 12 en 20 uur verbindt een paardentram deze locaties. Parkeren is er deze dag niet bij.

Cultuurmarkt van Vlaanderen, Antwerpse binnenstad en het Zuid, openingsconcert 31 aug. om 19u in de Zoo (Koningin Astridplein, bij het CS), infomarkt op 1 sept, 10-ca. 22u. Inl www.cultuurmarkt.be en Info Cultuur, Grote Markt 13, Antwerpen, di t/m vrij 10-18u, za 12-17u, 0032-3-203.95.85; 1 sept Info Cultuur open van 10-22u.