Amsterdam krijgt HBO-opleiding scenarioschrijven

In januari start de Amsterdamse Scriptschool een twee jaar durende HBO-opleiding voor scenarioschrijven. De school is een initiatief van Script Studio, een onderdeel van het mediaconcern Endemol en Nederlands grootste producent van tv-scenario's. De studio, waar 50 fulltime scenaristen werken, levert scripts voor o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg Naar Morgen, Westenwind, Rozengeur & Wodka Lime en Trauma 24/7. Volgens de initiatiefnemers is er bij tv-producenten en omroepen een groeiende behoefte aan scenaristen voor langlopende Nederlandse dramaseries. De docenten zijn bekende scenaristen als Pieter van de Waterbeemd en Hugo Heinen (Pleidooi). De Scriptschool is een onafhankelijke, ongesubsidieerde instelling. De opleiding kost zevenduizend euro per jaar en de selectie van studenten vindt plaats op basis van een schrijfopdracht.