Serie over echte Hillbillies

Wat de familie Flodder in de film overkwam, staat een Amerikaanse gezin in het echt te wachten. Binnenkort begint de Amerikaanse zender CBS de audities voor een programma dat de voorlopige titel The Real Hillbillies heeft gekregen.

De echte Beverly Hillbillies was een boerenfamilie uit het achtergebeleven platteland die dankzij een oliebron op hun land tussen de rijken in de grote stad Los Angeles kwam wonen. De komische serie was in de VS tussen 1962 en 1971 een groot succes en was destijds ook op de Nederlandse televisie te zien. De Hillbillies bleven zich als boeren kleden en weigerden zich aan te passen aan de grote stad. Er was een beeldschone, oliedomme dochter waar alle rijke buurmannen naar verlangden en een seniel en paranoïde omaatje dat met haar boerenslimheid altijd de zaak wist te redden.

Volgens het Amerikaanse vakblad Variety beginnen de audities volgende week. De uitverkoren plattelandsfamilie, waar zeker een excentriek omaatje bij zal zitten, krijgt een huis in de rijke wijk Beverly Hills en een cameraploeg die een jaar lang hun dagelijkse doen en laten zal registreren. Ze krijgen personeel in hun villa en zullen lunchen en winkelen tussen de sterren van Hollywood. Ook van bezoekjes van familie en vrienden verwacht de omroep veel komische situaties.

Het programma is bedacht door de makers van de MTV-realityserie Austin Stories. Toen ze het voorstelden aan Ghen Maynard, verantwoordelijk voor reality-programma's bij CBS, kocht deze het meteen. Het gezin zal volgens hem met respect worden behandeld. ,,Er zal veel te lachen zijn, maar er zal ook veel echt zijn. Het gaat om een gezin dat veel van elkaar houdt.'' Belangrijk is volgens CBS vooral dat de familie luchtig met de nieuw verworven rijkdom om zal kunnen gaan. Het programma zal enige structuur krijgen, maar het moet even natuurlijk overkomen als de belevenissen van Ozzy Osbourne in diens MTV-serie.