Schalken, Sluiter naar tweede ronde van US Open

De Nederlandse tennissers Sjeng Schalken en Raemon Sluiter hebben gisteren de tweede ronde van de US Open bereikt. Schalken wist ten koste van de aan zijn knie geblesseerde Australiër Mark Philippoussis door te dringen, terwijl Sluiter in een slopende partij won van de Amerikaan Taylor Dent. Schalken had het geluk dat het Australische servicekanon Philippoussis de strijd na bijna drie uur door een blessure aan zijn linkerknie op een stand van 7-6, 6-3, 3-6 en 2-2 in zijn voordeel moest opgeven. Ook Schalken kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. In de loop van de partij kreeg hij last van een ontstoken pees onder zijn knieschijf. Sluiter beëindigde een gevecht met de hardhitter Dent na vijf sets in zijn voordeel: 3-6, 6-3, 6-0, 1-6, en 6-3. In de tweede ronde stuit hij op Andy Roddick die Martin Verkerk versloeg. Paul Haarhuis en zijn Russische partner Jevgeni Kafelnikov plaatsten zich voor de tweede ronde van het dubbelspel. Ze versloegen de Zuid-Afrikanen Jef Coetzee en Chris Haggard met 6-4 en 7-6.