Paul Smits weg bij KPN

Oud-bestuursvoorzitter Paul Smits van KPN trekt zich helemaal terug uit het telecombedrijf. Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer neemt de bestuurstaken van Smits over tot er een opvolger is gevonden, zo maakte KPN gisteren bekend.

Smits trad eind vorig jaar af als bestuursvoorzitter, maar bleef zitten in de raad van bestuur. Die beslissing stuitte op veel kritiek, omdat in diezelfde periode duizenden KPN'ers werden ontslagen. Smits, die officieel per 1 november vertrekt, is op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft nog geen nieuwe baan.

Smits werkte vanaf 1983 in diverse functies bij KPN. Als voorzitter was hij populair bij het personeel, maar hij lag moeilijk bij de banken, die hem gebrek aan daadkracht verweten. KPN raakte vorig jaar in een financiële crisis als gevolg van miljardeninvesteringen in geavanceerde mobiele telefonie. Scheepbouwer gaf onlangs toe dat die investeringen te groot zijn geweest. Smits probeerde de afgelopen jaren tevergeefs om KPN te fuseren, eerst met het Spaanse Telefónica, later met Belgacom.