Niet goed, geld terug

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden introduceert een proefseizoenkaart. Supporters kunnen deze proefkaart na drie wedstrijden inleveren als het spel van Cambuur onvoldoende bevalt. Zij krijgen dan het hele bedrag terugbetaald.

De club uit de eerste divisie hoopt op deze manier meer publiek naar de thuiswedstrijden te trekken. ,,Cambuursupporters hebben de tweede helft van het vorige seizoen geen mooie wedstrijden gezien en twijfelen nu om een seizoenkaart te kopen'', zegt directeur R. Merkus van Cambuur. ,,Met deze aanbieding hopen we de twijfelaars over de streep te trekken.''

Volgens Merkus moet er wel een goede reden zijn om de kaart in te leveren. ,,Het is niet de bedoeling dat mensen hun geld terug krijgen als Cambuur drie wedstrijden dik wint in een sfeervol stadion.''

Dit jaar heeft de Leeuwarder voetbalclub achthonderd seizoenkaarten minder verkocht dan het vorig seizoen. Merkus hoopt vijfhonderd proefseizoenkaarten te verkopen. In totaal heeft de club dan drieduizend seizoenkaarten verkocht.