Beeld 3 voor Fortuyn

Onder het motto `de werkelijke eer voor een politicus is natuurlijk niet dat hij geëerd wordt door zijn slippendragers en lakeien, maar door zijn tegenstanders' wil nu ook Manuel Kneepkens (Stadspartij Rotterdam) een beeld voor wijlen Pim Fortuyn oprichten. Kneepkens was altijd een tegenstander van Fortuyn.

Dit derde beeld voor de vermoorde politicus moet volgens de initiatiefnemer meer karakterologische nuances bevatten dan de twee andere beelden: de `operettehuzaar' die volgens hem Daphné du Barry maakt in opdracht van Harry Mens en het `zoetig-realistische beeld' dat Leefbaar Rotterdam laat maken door Corry Ammerlaan. Kneepkens wil dat zijn plastiek `het complexe karakter weergeeft van Pim Fortuyn als enerzijds tv-politicus/flamboyante figuur, anderzijds een typische loner'.