Verbouwing theater

De gemeente Amsterdam eist van cabaretzaal De Kleine Komedie dat deze binnen vier weken de voorgevel verbouwt op straffe van inperking van de vergunning. Het stadsdeel Centrum controleert alle theaters zonder gebruiksvergunning op hun brandveiligheid. Ook Amsterdamse zalen als de Melkweg en Felix Meritis moeten verbouwen na een bezoek van de inspectie. Paradiso heeft dit vorig jaar al gedaan.

Het verscherpte toezicht komt voort uit de strengere controle in het hele land sinds de cafébrand in Volendam in 2001. Directeur Joost Nuissl van de Kleine Komedie is kwaad, vooral over de gestelde termijn van vier weken waarin de verbouwing klaar moet zijn: ,,Ik noem dat een overval-tactiek. Ik heb nu snel over de hele breedte een houten trap laten neerzetten. Het is onbekend wie de definitieve trap gaat betalen.''

W. van de Bospoort, afdelingshoofd Bouwtoezicht van het stadsdeel, ontkent dat De Kleine Komedie tot een verbouwing is gedwongen. ,,Wij zeggen: met de huidige vluchtwegen is er in dit pand ruimte voor 400 personen. Wil je er 500 hebben, dan moet je verbouwen. Maar dat moet je zelf weten.''