Sergei Boebka nieuwe voorzitter atletencommissie

De vroegere polstokhoogspringer Sergei Boebka is gisteren gekozen tot de nieuwe voorzitter van de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Oekraïner Boebka (39) is winnaar van olympische goud in 1988, behaalde zes wereldtitels en vestigde 35 keer een wereldrecord. Hij volgt oud-zeilkampioen Peter Tallberg op. Tallberg was in 1981 de grondlegger van de commissie die de sporters meer invloed moest geven in het olympisch comité. Boebka zit al sinds 1996 in de atletencommissie en werd twee jaar geleden als eerste actieve atleet gekozen in het uitvoerend comité van het IOC. De atletencommissie bestaat uit negentien leden. Twaalf worden gekozen door deelnemers aan de Olympische Spelen. De IOC-voorzitter benoemt de andere zeven leden zelf.