Bombarda twee jaar bij Feyenoord

Mariano Bombarda speelt de komende twee seizoenen voor Feyenoord. De Argentijn moest vandaag alleen nog medisch worden gekeurd. De Rotterdamse club bereikte gisteren overeenstemming met de Argentijnse aanvaller, die zijn voetballoopbaan eind vorig seizoen beëndigde omdat hij geen overeenstemming kon bereiken met zijn toenmalige werkgever Willem II. De Tilburgse club wilde hem niet langer dan één seizoen behouden.

Feyenoord trekt Bombarda aan als vervanger voor de vertrokken spits Johan Elmander, die wekelijks wil spelen en daarom op huurbasis terugkeert naar Zweden, bij Djurgardens FC. De 29-jarige Bombarda, die in mei afscheid nam van het betaald voetbal en kort daarna met zijn gezin naar Spanje emigreerde, heeft zich bedacht. Hij is teruggekeerd in Nederland en legde gisteren al een conditietest af bij Feyenoord.

Trainer Bert van Marwijk van de winnaar van de UEFA Cup vindt Bombarda de ideale reserve voor spits Pierre van Hooijdonk. ,,Ik dacht al langer aan hem'', verklaarde Van Marwijk gisteren in Istanbul. ,,Hij is altijd aanspeelbaar in het strafschopgebied, kan zowel links als rechts wegdraaien en scoren. Bombarda kan als geen ander met zijn `kont naar de goal'in de zestien meter spelen. Zo'n speler kunnen we goed gebruiken als wedstrijden op slot zitten. Binnen onze mogelijkheden was dit de best denkbare optie, hoewel Bombarda nog wel een tijdje nodig zal hebben om wedstrijdfit te worden.''

Bombarda, als zoon van Argentijnse ouders geboren in de Spaanse stad Cadiz, kwam via amateurclub ACV uit Assen bij FC Groningen terecht. Daar maakte hij naam en faam. Hij speelde vier jaar in het Oosterpark, tussendoor enkele maanden bij het Franse FC Metz. Bij Willem II speelde Bombarda ook vier seizoenen. In 220 eredivisiewedstrijden scoorde hij 96 keer.