Topambtenaar om Bomhoff naar ander ministerie

Directeur-generaal P. van Lieshout van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertrekt naar het ministerie van Sociale Zaken. Van Lieshout vertrekt nadat Minister Bomhoff (Volksgezondheid, LFP) al voor zijn aantreden duidelijk had gemaakt dat hij niet met de topambtenaar wenste samen te werken. De benoeming komt vrijdag in de ministerraad aan de orde. Dat bevestigen bronnen rond het ministerie van VWS. Van Lieshout (43) werd in 1999 door zijn partijgenoot, voormalige PvdA-staatssecretaris Vliegenthart, naar het ministerie gehaald. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de zorgsector. Bomhoff heeft zijn kritiek op Van Lieshout nooit expliciet gemaakt. De affaire Van Lieshout leidde tot onrust op het ministerie van VWS. De ministerrraad beslist over aanstelling of ontslag van topambtenaren.