Meidengroep scoort met loflied op Poetin

Het Russische meidentrio Samen Zingen scoort een hit op de Russische radio met het lied Ik wil een man als Poetin. Het nummer gaat over een meisje dat haar vriend de bons geeft omdat hij teveel drinkt. Waarna ze zingt dat ze smacht naar een man als Poetin, ,,vol kracht''. De twee grootste radiostations in Rusland draaien het nummer grijs, maar de plaat is niet te koop. De bandnaam `Samen Zingen' wijst op een band met de jeugdbeweging `Samen op Weg', ook wel de Poetinjeugd genaamd. Samen op Weg is opgericht door een oud-medewerker van het Kremlin en brengt op feestdagen jeugd op straat om de president toe te juichen. Inmiddels heeft de beweging ook de aanval geopend op `obscene' moderne literatuur. De manager van Samen Zingen is Nikolaj Gastello, woordvoerder van het opperste gerechtshof en tevens soap-acteur. Hij noemt Samen Zingen een ,,agitatiebrigade'', een oude Sovjetterm. ,,Ik ben moe van de depressieve muzikanten die depressieve muziek maken. In deze tijd moeten we niet tegen de macht vechten, maar de macht helpen.''