Hockeysters twee keer gelijk bij zeslandentoernooi

Na twee gelijke spelen bezet de Nederlandse vrouwenhockeyploeg de vierde plaats bij het toernooi om de Champions Trophy in Macau. Op de 0-0 van zaterdag tegen wereld- en olympisch Australië volgde gisteren een 1-1 tegen titelverdediger Argentinië. Het enige doelpunt van de selectie van bondscoach Marc Lammers kwam in de moordende hitte (37 graden) op naam van verdedigster Minke Booij. Nederland vervolgt het toernooi in de voormalige Portugese kolonie morgen met een duel tegen China, het gastland dat gisteren Australië met 1-0 verraste en samen met Argentinië na twee speelronden aan de leiding gaat. Volgens Lammers deed zijn elftal zichzelf vooral zaterdag tekort in het openingsduel tegen Australië. ,,Over het spel was ik tevreden, over het resultaat niet'', zei hij. ,,We hebben te veel kansen gemist.'' Een dag later behoedde keepster Clarinda Sinnige de ploeg in de slotfase voor een nederlaag door een inzet van de vrijgespeelde Karina Masotta te keren.