Volkert van der G.

Als de heer J. Lindhout, die Volkert van der G. met een reptiel vergelijkt (Z, 17 augustus), de berichtgeving over hem in de NRC niet zint, dan moet hij maar een abonnement op De Telegraaf nemen. Deze krant vertolkt immers als geen ander de onderbuikgevoelens van het Nederlandse volk. Daar zijn ook zijn verwijzingen naar het dierenrijk wellicht beter op hun plaats.

Ik heb weinig sympathie voor de verdachte van de moord op Fortuyn, maar hij verdient nog altijd een eerlijk proces en geen lynchende menigte voor zijn deur. Ook Nederlanders blijken ontvankelijk te zijn voor vormen van massahysterie die we altijd als `buitenlands' beschouwden.

Over een kindermoordenaar oordelen we doorgaans milder dan over de moordenaar van Fortuyn, alleen omdat deze een publieke figuur was. Ik hoor tenminste geen mensen roepen om het bloed van degenen die het meisje van Nulde ombrachten.