Strafjarenmaximium 2

Een prachtig idee, dat `strafjarenbudget' voor officieren van justitie. Gezien de bureaucratische ellende die ik me daarbij voorstel, zal het openbaar ministerie er wel niet gauw mee komen. Maar als gepensioneerde officier kan ik er lekker bij wegdromen. Wat moet het heerlijk zijn (tenminste als ik zelf zou mogen beslissen) als ik mijn portie jaren helemaal zou kunnen bestemmen voor inbrekers, verkrachters, oplichters, overvallers en al dat soort volk, om dan die bolletjesslikkers met een weekje weg te moeten sturen. Of beter nog: niet eens meer vast te laten zetten – de cocaïne komt het land toch wel in en dat is dan meteen een mooie oplossing voor al die problemen die we ons nu op de hals halen. Maar het blijft bij dromen, want we gaan kennelijk door met die kostbare, hopeloze en allang verloren War on drugs omdat dat van de Verenigde Staten van Amerika moet.