`Ronaldo gaat niet naar Real Madrid'

Real Madrid heeft volgens zijn eigen website de onderhandelingen met Internazionale over de overgang van Ronaldo gestaakt. ,,Real maakt bekend dat er onoverbrugbare verschillen zijn met Inter over Ronaldo. In de openhartige gesprekken die we hebben gevoerd, zijn die verschillen overduidelijk naar voren gekomen. Als gevolg daarvan hebben de clubs besloten een punt te zetten achter de onderhandelingen.''

De twee Europese topclubs waren sinds donderdag serieus in bespreking over een overgang van de 25-jarige spits. Voorzitter Florentino Perez van Real en zijn collega Massimo Moratti van Inter schoven bij elkaar aan in een luxueus jacht in de haven van het Balearen-eiland Formentera.

Ronaldo, topscorer van het afgelopen WK voetbal in Zuid-Korea en Japan, heeft zelf herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij weg wil bij Internazionale. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen door blessureleed nauwelijks aan voetballen toe.

De onoverbrugbare verschillen waarover Real rept, liggen op het financiële vlak. Volgens goed ingelichte bronnen wilde de honderdjarige Spaanse winnaar van de Champions League 12 miljoen euro betalen plus twee spelers ter waarde van 30 miljoen overdragen aan Inter. De Italiaanse club zou echter een bedrag van rond de 60 miljoen euro plus een waardevolle speler vragen.

De Koninklijke was bereid behalve geld ook de spelers Fernando Morientes, Pedro Munitis of Flavio de Conçeicao in de transfer op te nemen. Inter wilde graag de Argentijnse middenvelder Santiago Solari in de deal, maar dat was voor Real onbespreekbaar.

Technisch directeur Jorge Valdano van Real Madrid gaf gistermorgen bij aanvang van de tweede ronde gesprekken vijftig procent kans op een geslaagde overgang van Ronaldo. Toch maakte hij toen opnieuw duidelijk dat Real niet een excessief hoog transferbedrag zou betalen voor de Braziliaan. ,,We hebben recordbedragen voor Luis Figo en Zinedine Zidane betaald, maar dat soort bedragen zijn niet aan de orde. De markt is veranderd.''

Ronaldo zal nu noodgedwongen voor Inter blijven spelen. Hij zal een vijandige aanhang moeten trotseren. In een enquête van de Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport sprak 70 procent van de Inter-fans zich uit voor het vertrek van de Braziliaan.