Kempes plaatst zich voor US Open

Na Martin Verkerk heeft ook Edwin Kempes zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de US Open in New York. De tennisser uit Monnickendam won in de derde ronde van het kwalificatietoerooi van de Israëlier Amir Hadad. Kempes had drie sets nodig tegen Hadad. Hij won de eerste met 6-3, verloor de tweede met 6-4 en besliste de derde set na een lange tiebreak (11-9) met 7-6 in zijn voordeel.

Ook John van Lottum kan zich nog kwalificeren voor het grandslam-evenement in de VS.

Martin Verkerk plaatste zich gisteren in New York definitief voor het hoofdtoernooi van de US Open. De tennisser uit Alphen aan den Rijn versloeg in de derde ronde van het kwalificatietoernooi de Slowaak Karol Beck. Verkerk verloor de eerste set met 6-2, maar kwam sterk terug en won de volgende twee sets overtuigend: 6-2 en 6-3.

Eigenlijk was de Nederlander voor zijn wedstrijd al zeker van deelneming aan het hoofdtoernooi, dat maandag begint. Aangezien eerder de Argentijn Canas en de Zweed Johansson zich wegens blessures terugtrokken, kwam Verkerk als nummer twee van de reservelijst al in aanmerking.

Het is de eerste keer dat Verkerk (23) deelneemt aan een grandslamtoernooi. Normaal gesproken was hij gezien zijn recente prestaties in Indianapolis al in aanmerking gekomen, maar zijn kwartfinaleplaats aldaar kwam net te laat om in de lijsten verwerkt te worden.

In Indianapolis schaarde Verkerk zich voor de eerste keer bij de laatste acht van een ATP-toernooi. De Zuid-Hollander, inmiddels 87ste op de wereldranglijst, werd gestuit door Greg Rusedski. De Brit won het toernooi later. Opvallend was dat Verkerk in die partij meer aces sloeg dan zijn tegenstander, een specialist op dat onderdeel, elf tegen tien.

Kristie Boogert slaagde er niet in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open. In de derde ronde van de kwalificatie verloor de Nederlandse van de Bulgaarse Maria Geznegne, 3-6 6-3 6-4. Mirjam Oremans is hierdoor de enige Nederlandse in het vrouwentoernooi van de grandslam in New York. In de kwalificatie gingen eerder Amanda Hopmans en Seda Noorlander onderuit.