Kans op een rail date

In september begin ik aan een nieuwe baan in Amsterdam, met een contract voor een jaar en uitzicht op een vaste aanstelling. Omdat ik nu in Arnhem woon (huur), is het beter dat ik naar Amsterdam of omgeving verhuis. De wachttijd voor huurwoningen is daar circa vijf jaar. Daarom wil ik wel kopen. Met mijn jaarcontract en mijn eigen geld kan ik waarschijnlijk een hypotheek krijgen.

Ik ben ongehuwd en alleenwonend, met de hoop dat ik eens de ware tegen kom. Maandsalaris nieuwe baan: 3.750 euro bruto. Eigen geld: 45.000 euro. Gezien een aantal onzekere factoren (Krijg ik een vast contract? Wat doen de huizenprijzen? Wat doen de aandelenkoersen?) vraag ik me af wat wijs is.

(H. van A.)

Ik geef u in overweging om voorlopig niet te verhuizen, maar met de trein heen en weer te reizen tussen Arnhem en Amsterdam. Prima verbinding. Komt tijd, komt raad, lijkt mij. U loopt zelfs de kans juist tijdens die treinreizen de ware te ontmoeten. De trein verbindt niet alleen plaatsen, maar ook mensen. En samen lijden onder een fikse vertraging schept een hechte band.

Adriaan Hiele (hiele@nrc.nl) beantwoordt ook vragen van lezers op www.nrc.nl/geld