Het vreugdevuur der ijdelheden

BOOS

De Australische zangeres Kylie Minogue is boos op het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud vanwege het beeld dat ze van haar gemaakt hebben. Ze is schaars gekleed uitgebeeld, in een verleidelijke pose op handen en voeten. Het beeld is een publiekstrekker, maar de zangeres is woedend: ,,Ik heb niet geposeerd. Ik wist dat ze op basis van een foto waarop ik kruip een beeld van me maakten'', zei de zangeres dinsdag. ,,Maar ik had er niet bij stilgestaan dat iedereen helemaal rond dat beeld kan lopen.''

VERGETEN

Behalve Elvis A. Presley was er afgelopen weekeinde nog een gewaardeerde Amerikaanse ster die 25 jaar geleden is overleden, maar die amper herdacht is. Al bij zijn overlijden op 19 augustus 1977 op 86-jarige leeftijd kreeg de komiek en filmster Groucho Marx minder aandacht in de media, omdat er zoveel te doen was over Elvis' overlijden, een paar dagen eerder. Groucho Marx (`Time wounds all heels' - De tijd verwondt alle hielen) was de beroemdste en de meest geciteerde van de Marx Brothers.

TALKSHOW

Opnieuw is voormalig VS-president Bill Clinton deze week in onderhandeling geweest met een Amerikaanse tv-omroep over een talkshow. In mei van dit jaar liepen besprekingen met de omroep NBC op niets uit. Maar Clinton is nu in gesprek met CBS. Men zou een soort Oprah Winfrey-achtige talkshow in gedachten hebben, die overdag wordt uitgezonden. Clinton zou een salaris van bijna 50 miljoen euro per jaar vragen. Hij leeft nu vooral van spreekbeurten.