De La Guarda

De internationale groep De La Guarda brengt in Amsterdam-Noord een show die bungelt tussen acrobatiek, showdans en alpinisme. De artiesten zijn bevestigd aan kabels, waardoor ze langs muren kunnen lopen, uit het plafond zakken en over de hoofden van het publiek zwieren.

,,Er moet dan ook heel wat omheen gebeuren: bombardementen aan confetti, ballonnen, water en Toppop-rook, gestamp op een nat plateau en vooral voortdurend niets. [...] Een voorstelling die op maximaal effectbejag mikt zou zich minstens in een tomeloze vaart moeten voltrekken. Hier laat het volgende nummer echter telkens op zich wachten. Dat maakt het spektakel tamelijk schamel.''

Henk van Gelder, 21 augustus 2002

T/m 30 nov. Docklands (NDSM-terrein), Amsterdam-Noord. Inl. (0900) 3005000, www.i-godelaguarda.nl