Verkerk geplaatst in hoofdtoernooi van het US Open

De Nederlandse tennisser Martin Verkerk heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open, volgende week in New York.

In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi versloeg hij gisteren de Zwitser Allegro: 6-3 en 6-2. Omdat er al twee spelers met blessures hebben afgezegd voor het hoofdtoernooi is Verkerk ongeacht zijn resultaat in de derde ronde (tegen de Slowaak Beck) als lucky loser zeker van een plaats in het hoofdtoernooi. John van Lottum, Edwin Kempes en Kristie Boogert moeten daarvoor nog één keer winnen. Van Lottum won in de tweede ronde van de Argentijn Delfino (6-4 en 6-1) en treft in de derde de Kroaat Lovro Zovko. Kempes versloeg de Duitser Gross (6-3 en 7-5) speelt nu tegen de Israëliër Hadad. Boogert won met 6-2 en 7-5 van Perebiynis uit Oekraïne en treft de Bulgaarse Geznenge. Amanda Hopmans is uitgeschakeld in de kwalificatie. Ze verloor in de tweede ronde van de Tsjechische Ondraskova: 6-2, 2-6 en 6-3.