Ronaldo: sowieso weg bij Inter Milaan

De overgang van Ronaldo van Inter Milaan naar Real Madrid lijkt een kwestie van tijd. De voorzitters van beide clubs bespraken gisteren in Spanje een mogelijke transfer. ,,Er is geen overeenstemming bereikt, maar de onderhandelingen duren voort'', zo meldt Real op haar website. Real Madrid zou tussen de 12 en 20 miljoen euro voor de topscorer van het wereldkampioenschap moeten betalen. Daarnaast zou de club ook spelers aan Internazionale af moeten staan. De Italianen zouden belangstelling hebben voor Morientes, Solari, Flavio en Conceicão. Een woordvoerder van Inter meldde dat het aanbod ,,heel, heel ver weg ligt van wat wij in ons hoofd hebben''.

Ronaldo wordt al sinds zijn succesvolle WK-optreden met Real Madrid in verband gebracht. ,,Als Real me wil, kunnen ze me bellen'', zei hij al eerder. Woensdag, na afloop van de verloren oefeninterland tegen Paraguay, was Ronaldo nog duidelijker. ,,Ik wil Inter sowieso verlaten'', sprak hij. ,,De club weet waarom.''

Ronaldo staat nog tot de zomer van 2006 onder contract bij Internazionale, de club waarvoor hij nauwelijks uitkwam. Hij kreeg van zijn werkgever de gelegenheid om zich in alle rust voor te bereiden op het WK. Ronaldo schitterde mede dankzij de lankmoedige opstelling van zijn werkgever op het WK in Japan en Zuid-Korea. Een bedankje voor Internazionale is er echter niet bij: de voormalig speler van PSV en Barcelona forceert een vertrek.