Peter Pan Speedrock

Nederlands beste rock `n' roll band Peter Pan Speedrock heeft het plan opgevat om met een reeks coveralbums z'n voorbeelden en favorieten te eren. Nu is een coveralbum altijd een gok.

Het risico zit aan twee kanten: soms wordt de eigen stiel verloochend ten faveure van de ode, soms overheerst juist de penetrante sound van de nieuwe uitvoerders. Peter Pan Speedrock heeft een eigen geluid waar nauwelijks aan te tornen valt. Snoeihard en intelligent, maar toch regelrecht vanuit de onderbuik. Hoe formidabel is dan ook hun prestatie op Speedrock Chartbusters Vol.1. Van voor de hand liggende covers is geen sprake. Geen Ace of Spades van Motörhead, maar songs van de Butthole Surfers, Turbonegro en zelfs The Cult, allemaal uitgevoerd volgens het Peter Pan Principe: meedogenloos en virtuoos. Dat de zang af en toe aangepast wordt om de interpretatie te dienen is op deze plaat geen concessie, want de uitvoering van bijvoorbeeld Led Zeppelins Rock and Roll blijft gevrijwaard van ijl gekrijs. Na hun sublieme Premium Quality... Serve Loud levert Peter Pan Speedrock met hun deel een van de Chartbusters alweer een meesterwerk af. Morgenavond spelen ze op Lowlands. Donder en bliksem verzekerd.

Peter Pan Speedrock, Speedrock Chartbusters Vol.1; Suburban Records