Voorkeur Pop

Stuurbaard Bakkebaard

Deze drie voormalige straatmuzikanten zingen in een mengeling van Spaans, Engels, Frans en Nederlands. Het geeft vervorming van hun woorden en schurende effecten in de muziek. De invloeden komen zowel uit de cajun-muziek als uit de liedjes van Tom Waits. Stuurbaard Bakkebaard houdt van veel geklets tussen de nummers door. Muziekkiosk onder de Linden, za 24 aug, 13u30; Paradiso, 16u.

E-life

Als Def Rhymz de Rotterdamse paljas is, is E-life de Rotterdamse gangsterrapper. E-life, artiestennaam van Elvis de Oliveira, brengt een nieuwe cd uit met bijdragen van Michael Franti (Spearhead) en leden van The Postmen. Van alle Nederlandse rappers heeft E-life het dichtst bij de Amerikaanse voorbeelden gestaan. Ook letterlijk: op het podium met Wu-Tang Clan en LLCoolJ. Doenpodium, za 24 aug, 23u30.