Personalia: E. Evenhuis

Oud-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant en dichter E. Evenhuis is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Leeuwarden. Dat heeft hoofdredacteur R. Mulder van de Leeuwarder Courant vandaag bekendgemaakt.

Eddy Evenhuis was van 1955 tot 1983 hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Hij heeft lange tijd, ook na zijn hoofdredacteurschap, de commentaren in de regionale krant voor zijn rekening genomen. In zijn jonge jaren schreef Evenhuis verder een aantal dichtbundels.

Zijn laatste bundel, De Affaire, kwam in 1974 uit. Evenhuis was verantwoordelijk voor de bijlage Lyrische Courant in de Leeuwarder Courant. In die bijlage kreeg provinciaal talent op het gebied van poezië de ruimte om eigen werk te publiceren. Onder een andere naam publiceerde Evenhuis zelf ook enkele gedichten in deze bijlage.