Decorontwerper Wich overleden

De decorontwerper en schilder Harry Wich is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van de decors en kostuums die hij achttien jaar lang als vast ontwerper maakte voor de Haagse Comedie, en werkte ook vaak voor de Nederlandse Opera, het Nationaal Ballet, de Nederlandse Comedie, Opera Forum en de cabaretprogramma's van Wim Kan. In opdracht van het Holland Festival maakte Wich in 1982 als ontwerper en regisseur een geënsceneerde uitvoering van Oedipus Rex in streng zwart-wit, die als een hoogtepunt de geschiedenis in ging. Zijn laatste decors dateren van begin jaren negentig, toen hij nog werkte voor Joop van den Ende Theaterprodukties en het Theater van de Lach. Sindsdien wijdde Wich zich aan zijn olieverfschilderijen, die hij ook regelmatig exposeerde.