Ajax: 300 extra tickets

Het besluit van de gemeente Arnhem om komende zondag bij de competitiewedstrijd Vitesse-Ajax slechts 900 fans van Ajax toe te laten, is slecht gevallen in Amsterdam. Ajax zegt conform de reglementen van de KNVB recht te hebben op 1.200 toegangsbewijzen en heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de voetbalbond.

De KNVB heeft een beroep gedaan op de Arnhemse burgemeester Krikke om mee te werken aan de ontvangst van 1.200 Ajax-supporters. Krikke vindt dit aantal een te groot veiligheidsrisico. Vorig jaar ontstonden er rond het duel ernstige rellen in het stadion en moest de mobiele eenheid optreden.

Ajax en de gemeente Arnhem verschillen van mening over de datum van de kaartaanvraag. Volgens de Amsterdamse club gebeurde dit op 10 juli tijdens het veiligheidsoverleg met Vitesse. Volgens de Arnhemse gemeente gebeurde dit pas op 12 augustus.

Ajax zegt de eis van 1.200 kaarten nog eens schriftelijk te hebben overgebracht op 22 juli.

Voor aanvang van dit seizoen heeft de KNVB nieuwe regels opgesteld voor het herbergen van supporters van de bezoekende clubs. Daarin is ook aangegeven welk percentage kaarten vrijgemaakt moet worden voor de bezoekende clubs. Als de eis van Ajax geen gewenst resultaat oplevert, kan een onderzoek worden ingesteld naar de gang van zaken.