Advocaat: `Ik vertrouw op routiniers'

Bondscoach Dick Advocaat was gisteren na de met 1-0 gewonnen oefeninterland tegen Noorwegen gematigd tevreden over het spel van Oranje. ,,Een slechte eerste helft en een betere tweede helft. We hebben weinig kansen gekregen maar ook niet veel weggegeven. We hebben hier in de tweede helft de wedstrijd volledig gecontroleerd. In tegenstelling tot in de Verenigde Staten gaven we weinig kansen weg en was de organisatie in de defensie goed. Dat vond ik een groot pluspunt.''

Advocaat houdt vertrouwen in de relatief oude spelersgroep. ,,Ervaren krachten als Phillip Cocu en Frank de Boer stonden er ook vanavond. De komende jaren zitten we met het Nederlands elftal in een overgangsfase. Zolang de routiniers niet worden verdrongen door jongeren, blijf ik ze opstellen'', aldus de bondscoach.

Rechtsback Fernando Ricksen van Glasgow Rangers kreeg een compliment van Advocaat, die bij dezelfde Schotse club nog steeds technisch directeur is. ,,Hij heeft het na een matig eerste kwartier goed gedaan. Dat geldt ook voor Frank de Boer. Wilfred Bouma kwam pas in de tweede helft op toeren.''

Volgens de bondscoach heeft Ajacied Andy van der Meyde als rechtsbuiten redelijk gepresteerd. ,,Hij blijft een speler die zijn moment uitkiest. Zo bereidde hij ook het enige doelpunt voor. Maar hij moet nog constanter worden.''

Edgar Davids, invaller en matchwinnaar, was eerst spraakzaam tegenover de pers. Maar toen een Noorse journalist enkele vragen over handbal stelde, had de speler van Juventus het weer helemaal gehad met de media.