Wie is waar

,,Als een jong kalf in de wei'', voelt Pieter van der Vorm (63) zich op de dag dat hij begonnen is als lid van de raad van bestuur bij Koninklijke Ten Cate in Almelo, dat deze maand fraaie cijfers liet zien. Het nettoresultaat steeg met 64 procent tot 10,8 miljoen euro. Ten Cate, dat bekend werd met ondergoed, heeft de onderbroeken al lang van de hand gedaan en is nu groot in technisch textiel en technische componenten – van kunstgras tot trampolinematten en van antiballistische materialen tot spuitbusonderdelen voor de cosmetica-industrie.

Als interim-manager voerde Van der Vorm enige tijd de directie over twee werkmaatschappijen van het bedrijf, Ten Cate Plasticum en Ten Cate Nicolon.

Nu volgt hij in de raad van bestuur J. van Dijk op, die vertrekt. Van der Vorm zal de sector Technische Componenten aansturen, waar onderdelen voor printers en kopieerapparaten worden gemaakt. Doel is die sector in de etalage te zetten zodat Ten Cate zich meer kan richten op de technische textiel. Maar omdat het economische tij niet meezit, wordt de verkoop uitgesteld.

Aan Van der Vorm de eer om in die termijn de resultaten van de werkmaatschappij te verbeteren. Aan hem zal het niet liggen, want ,,het kriebelt nog elke dag''.

Door zijn vrouw en twee kinderen werd het nieuws van de benoeming van Leen Meijaards (41) bij Merrill Lynch Investment Managers (MLIM) met gejuich ontvangen.

De afgelopen negen maanden werkte hij in Londen voor de start up New Flag Asset Management, die alleen in risicovolle obligaties belegt van bijna-terziele bedrijven als Versatel en Worldcom. Het bedrijf werd wegens doorslaand succes binnen drie jaar na de start verkocht.

Meijaards voegt zich nu weer bij zijn gezin in Amsterdam. Van daaruit gaat hij, met zijn collega Martijn Hoogendijk (42), als director Benelux voor Merrill Lynch het verkopen van beleggingsfondsen aansturen, en het met mandaat beheren van geld voor pensioenfondsen.

Vooral dat laatste, daar ,,zit muziek in'', zegt Meijaards. ,,Door de malaise op de beurs laten pensioenfondsen en verzekeraars het beleggen steeds vaker over aan professionals.''

Merrill Lynch kwam het afgelopen jaar tweemaal in de publiciteit doordat de bank was aangeklaagd wegens wanbeheer van het pensioenfonds van Sainsbury en van Unilever. Voor Meijaards was dat geen reden om niet met de bank in zee te gaan. Die heeft naar zijn zeggen een goede naam en een ,,goede performance''.

Dus gaat hij aan de slag om het in de Benelux beheerde vermogen van de zakenbank, zo'n 1 miljard euro, te laten groeien.

Binnen de raad van commissarissen van uitgeefbedrijf Wegener is zittend commissaris jhr. R. van Tets (63) benoemd tot voorzitter. Van Tets, afkomstig uit de raad van bestuur van ABN Amro, volgt G. Reudink op, die onverwachts is overleden.

Reudink was pas sinds april president-commissaris. Hij volgde toen

jhr. F. Loudon op, die de raad verliet.

Het is de bedoeling de raad zo

snel mogelijk weer uit te breiden tot vijf personen, vertelt een woordvoerster van Wegener. Een nieuwe commissaris wordt door coöptatie benoemd.

Bij technisch dienstverlener Imtech, het voormalige Internatio-Müller, is Boudewijn Gerner (51) benoemd tot lid van de tweekoppige raad van bestuur, naast voorzitter René van der Bruggen. Gerner draagt vooral zorg voor de financiën.

Voor zijn benoeming werkte hij binnen het technische en chemieconcern Fluor Groep, in Nederland en in Californië.

personalia@nrc.nl