Uitschakeling voor Krajicek

Richard Krajicek kan zich opmaken voor de Open Amerikaanse kampioenschappen, die maandag in New York beginnen. De 30-jarige tennisser uit Muiderberg is uitgespeeld in het toernooi van Long Island. Hij verloor gisteren in de tweede ronde van Younes El-Aynaoui: 5-7, 7-6 en 6-4.

Het verschil tussen Krajicek en de als vierde geplaatste Marokkaan was klein. In de aanloop naar zijn tweede grandslamtoernooi sinds zijn rentree bleef de Nederlander slechts twee punten verwijderd van de overwinning. In de tiebreak van de tweede set verloor hij met 7-5. In de eerste ronde had Krajicek nog zonder al te veel moeite zijn Slowaakse dubbelpartner Dominik Hrbaty bedwongen: 6-1 en 6-2.

Ook Raemon Sluiter kan het vizier nu al richten op het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. In Long Island viel voor hem het doek in de eerste ronde. Sluiter verloor gisteren zijn partij tegen de Chileen Nicolas Massu. Beide tennissers gaven elkaar weinig toe. Massu won met 6-4 en 7-6.

Edwin Kempes bereikte gisteren de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de US Open. De 26-jarige tennisser uit Monnickendam was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Jesse Witten: 6-4 en 6-1.

Routinier Jan Siemerink daarentegen werd gisteren uitgeschakeld en zag daarmee zijn droom, de US Open als sluitstuk van zijn imposante carrière, in rook opgaan. Hij verloor in de eerste voorronde van de Brit Martin Lee: 6-3 en 6-1. Siemerink (32) zou, zo kondigde hij een paar maanden geleden al aan, na de US Open een beslissing nemen over zijn tennistoekomst. Hij speelt nog wel in de Duitse competitie.

Sjeng Schalken is bij de US Open als 24ste opgenomen in het plaatsingsschema. Daarmee volgt de organisatie de wereldranglijst, waarop Nederlands best geklasseerde maandag zakte van de achttiende naar de vierentwintigste postitie.

De Australische nummer één van de wereld, Lleyton Hewitt, is als eerste gerangschikt, gevolgd door de Rus Marat Safin en de Duitser Tommy Haas. Bij de vrouwen voeren de zusjes Serena en Venus Williams de ranglijst aan. De voormalige nummer één van de wereld, de Zwitserse Martina Hingis, is bij haar rentree als negende in het plaatsingsschema opgenomen.

Nicolas Escudé heeft zich afgemeld voor de US Open. De Franse tennisser ondervindt naar eigen zeggen nog te veel hinder van een buikspierblessure. Escudé heeft wel de training hervat, maar kan niet fatsoenlijk serveren. Hij hoopt op tijd fit te zijn voor de halve finales van het landentoernooi om de Davis Cup, waarin titelverdediger Frankrijk op 20 september aantreedt tegen de Verenigde Staten.