Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Voorbeschouwing op de parlementaire enquête naar de bouwfraude, met onder anderen een gesprek met voorzitter Marijke Vos en een reportage uit Gaza met Eva Ludemann, schrijfster van het boek Wij blazen uw auto even op. Zij woonde twee jaar lang in de Gazastrook. Ned.2, 17.35-18.43u.

Bouwfraude-enquête. Rechtstreeks verslag van de parlementaire enquête naar de bouwfraude in ons land. Tijdens de verhoren zullen allerlei mensen uit de bouwwereld, politici, oud-politici en andere betrokkenen worden ondervraagd. Morgen, Ned.2, 9.30-17.00u.

DOCUMENTAIRE

Geluk is als glas. Hagenaars in de omgeving van de Nieuwe Kerk aan het Spui, vlakbij het standbeeld van wijsgeer Baruch Spinoza, gaan in op de vraag of geld gelukkig maakt. Spinoza zelf was niet geïnteresseerd in rijkdom en roem. Hij vond een groter geluk in het zoeken naar de waarheid. Ned.1, 22.50-0.28u.

Gefährliche Saat - Von Genen, Gott und Geld. Over genetische gemanipuleerde gewassen, zaden en planten. Ook al is manipulatie met zaden en planten verboden in Duitsland, toch zijn er al proefvelden met genetisch gemanipuleerde gewassen. ARD, 23.30-0.15u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks uit Oslo de vriendschappelijke wedstrijd van Noorwegen tegen Nederland. Na de wedstrijd een gesprek van een half uur met trainer Aad de Mos, cabaretier Peter Heerschop en voetbalkenner Kees Jansma. SBS6, 18.30-21.30u.

MUZIEK

Het uur van de wolf: Gimme shelter. Documentaire over het concert van The Rolling Stones in 1969 (Oakland, California) dat getekend zou worden door het geweld van de Hell's Angels. De film is een direct verslag van de organisatie, de dag zelf met sfeerbeelden van openlijk drugsgebruik, optredens en het geweld van de Hell's Angels. Ned.3, 19.58-21.28u.

FILM

. Manon des sources (Claude Berri, 1986, Frankrijk). Krachtig vervolg op Jean de Florette, naar de roman en de film van Marcel Pagnol, kan ook als afzonderlijke film gevolgd worden. Dochter (Emmanuelle Béart) van vermoorde boer in prachtig gefotografeerde, ruige Provence wil wraak nemen op de moordenaars, gespeeld door Yves Montand en Daniel Auteuil. Canvas, 21.00-22.55u.

You Only Live Twice (Lewis Gilbert, 1987, Engeland). James Bondfilm met Sean Connery, en met Donald Pleasance als Blofeld die een Derde Wereldoorlog hoopt uit te lokken. SBS6, 21.30-23.55u., onderbroken door reclame en Hart van Nederland.

Nightmare on Elmstreet 3: Dream Warriors (Chuck Russell, 1987, VS). De enige overlevende uit deel 1 is nu een psychiater die zich door middel van de dromen van kinderen hoopt te verlossen van de demoon Freddy Krueger, die zich in latere delen steeds meer ontwikkelde zich tot een circusclown gespecialiseerd in bloedige grollen. V8, 22.10-23.55u., met reclame.

Manfish (W. Lee Wilder, 1956, VS). Avonturenfilm over juwelenjacht op Jamaica, geregisseerd door de broer van Billy Wilder en gebaseerd op The Gold Bug van Edgar Allan Poe. Met John Bromfield, Lon Chaney jr. Morgen, SBS6, 13.50-15.15u., onderbroken door reclame.

. Indiscreet (Stanley Donen, 1958, Engeland/VS). Heerlijk spel van Cary Grant en Ingrid Bergman doen je het povere scenario vergeten van komedie over wisselvallige romance tussen Europese actrice en Amerikaanse diplomaat. De laatste beweert uit zelfbescherming getrouwd te zijn. Morgen, BBC2, 14.35-16.15u.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van Hans van der Horst te Kampen een gesprek met de classicus J.P.Guépin over het essay Beschouwingen over de oorzaken van de grootheid en de ondergang van de Romeinen. Na elven Tim Krabbé over zijn roman Kathy's dochter en een klein concert van het Amerikaanse drietal Burd Early. 747AM, 22.02-24.00u.

Huilbaby's. Herhaling uit oktober van het vorig jaar van de reportage over huilbaby's en wat ouders er aan kunnen doen. Kan het verholpen worden door inbakeren (het in een doek wikkelen van de zuigeling), speciale muziek of manuele therapie? Radio 1, 0.02-0.45u.

Knetterende letteren. Herhalingen van een gesprek over de Amerikaanse schrijver Phillip Roth en een special over erotiek in de

literatuur met schrijvers Desanne van Brederode en Joost Zwagerman. Morgen, 747AM, 14.30-16.00u.