Soep en sandwiches

Perfect voor een mooie zomeravond. Pel en snipper de ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij, prei en tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de snippers en stukjes groente drie minuten op laag vuur. Roer er de puree door. Doe er de tomaten uit het blik met sap en al bij en ook de bouillon. Tien minuten zachtjes laten koken. Pureer de soep. Op smaak brengen met zout, peper, worcestershiresaus en een eetlepel fijngesneden basilicum of bieslook.

Voor de sandwiches: smeer op vier sneetjes wit of bruin brood roomkaas. Leg op twee daarvan plakjes komkommer en daarop repen paling of zalm. Afdekken met de twee andere sneetjes en aandrukken. Snijd elke sandwich kruiselings in vier driehoekjes. Steek in elk stuk een cocktailprikker. Smeer boter op het mueslibrood. Leg op twee sneetjes plakjes komkommer en kaas. Strijk honing of chutney over de kaas. Afdekken met de twee andere sneetjes, aandrukken, in driehoeken snijden en vastprikken. Rooster de laatste vier sneetjes casinobrood. Verwarm de pastrami een minuut in magnetron (tussen keukenpapier) of koekenpan. Besmeer de toast met boter. Daarop gaan achtereenvolgens plakjes komkommer en tomaat, pastrami en een lik mosterd of piccalilly. Ook weer afdekken, doorsnijden en vastprikken. Serveren op een mooie schaal.