Morgen verhoord: Dick Terlingen

Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar `klokkenluider' Ad Bos, de oud-bouwdirecteur die morgenochtend om tien uur als eerste door de parlementaire enquêtecommissie aan de tand wordt gevoeld, staat een paar uur later nóg een controversiële gast op het programma: Dick Terlingen, oud-aannemer en oud-bestuurder van brancheorganisatie AVBB.

Vorige week beschuldigde Terlingen in het tv-programma Zembla topambtenaren van het ministerie van VROM ervan aannemers te hebben getipt over nieuwe bouwlocaties. Die aannemers kochten op deze locaties grond op en konden zo de gemeenten dwingen tot hoge prijzen. ,,Ik kan dat aantonen en bewijzen'', zegt Terlingen. ,,Ik ga trouwens nog meer belangrijke zaken onthullen. Niet dat ik namen van personen ga noemen, wel dat ik systemen en ratio zal blootleggen.'' Terlingen heeft een voorgesprek gevoerd met de enquêtecommissie en heeft daarna officieel informatie over deze zaak verstrekt aan de parlementariërs.

Verhoor A. Terlingen: morgen 14:45-16:00 uur. Uitgezonden door NOS en RTL Z.