Filmproducenten azen op acteur Jochum ten Haaf

De Nederlandse acteur Jochum ten Haaf (23) is door Amerikaanse en Engelse filmproducenten benaderd voor een aantal grote filmprojecten. De Maastrichtenaar trekt momenteel de aandacht op het Londense West End, waar hij al vier maanden uitverkochte zalen trekt met zijn hoofdrol in het toneelstuk Vincent in Brixton. Scouts van producent Jerry Bruckheimer (Con Air, Pearl Harbor) hebben de acteur bijvoorbeeld benaderd over een rol in de film The pirates of the Caribbean. De hoofdrollen in de film zijn voor Johnny Depp en Geoffrey Rush. Contracten heeft Ten Haaf vooralsnog niet getekend. ,,Ik wil niet in Londen hoeven smeken om drie zinnen, als ik in Nederland kan kiezen uit tien prachtrollen'', zegt Ten Haaf. Vincent in Brixton zal in november door de BBC worden opgenemen. Ten Haaf, die vorig jaar afstudeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, heeft in Nederland nog niet in een film gespeeld. Op het toneel was Ten Haaf onder meer te zien in Othello en Troe Romans.