Vier Nederlanders zeker van US Open

Acht Nederlanders tennissen deze week in het kwalificatietoernooi van de open Amerikaanse kampioenschappen op Flushing Meadows. Slechts vier Nederlanders zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van de US Open, die komende maandag in New York beginnen. Sjeng Schalken, Richard Krajicek, Raemon Sluiter en Miriam Oremans hoeven zich niet te kwalificeren.

Martin Verkerk miste net de rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi. De nummer 87 van de wereld is als tweede geplaatst voor het kwalificatietoernooi. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Zweed Johan Settergren. Jan Siemerink ontmoet de Brit Martin Lee. De Nederlandse routinier neemt na de US Open mogelijk afscheid als tennisprof.

John van Lottum speelt deze week tegen de Amerikaan K.C. Corkery voor een plaats in het hoofdtoernooi. Peter Wessels, die weer hersteld is van een liesoperatie, heeft met de Zweed Magnus Larsson van alle Nederlanders de lastigste tegenstander geloot. Edwin Kempes speelt tegen de Amerikaanse qualifier Jesse Witten.

Bij de vrouwen speelt Kristie Boogert in de eerste kwalificatieronde tegen de Oekraïense Anna Zaporozjanova. Amanda Hopmans tennist tegen de Duitse Sandra Kloesel. Seda Noorlander ontmoet de Russische Svetlana Koeznetsova.