Hanna Schygulla en Kamagurka op Crossing Border

De Amerikaanse zangeres Heather Nova, Gerrit Komrij, de band Madrugada uit Noorwegen, Kees van Kooten en de Nederlandse muzikant Spinvis zijn op 7, 8 en 9 november in Amsterdam te zien op het tiende Crossing Border festival. Andere optredenden zijn de Duitse actrice/zangeres Hanna Schygulla, het Harlem Gospel Choir, het Franse trio Ekova, de Amerikaanse dichter, acteur en zanger Saul Williams, de Vlaamse komiek en tekenaar Kamagurka, de schrijver Remco Campert en de zangers Rick de Leeuw en Thé Lau. Het evenement, ooit begonnen in Den Haag, vindt dit jaar plaats in de Stadsschouwburg, het Nieuwe de la Mar Theater, De Melkweg en Theater Amuse in Amsterdam. In drie dagen wil de organisatie met 120 acts laten zien waar het momenteel om draait op het gebied van muziek, literatuur, spoken word, film en beeldende kunst. De kaartverkoop begint 7 september. Vorig jaar trok het festival 11.000 bezoekers.