Doorstart van park Archeon succesvol

Het aantal bezoekers aan het archeologische themapark Archeon in Alphen aan den Rijn is sinds het faillisement in 1996 verdubbeld. Na de doorstart in 1997 is het bezoekersaantal vorig jaar toegenomen tot 150.000. Dit jaar rekent Archeon op minimaal 170.000 belangstellenden, aldus directeur Jack Veldman. Als redenen voor het succes noemt hij de samenwerking met binnen- en buitenlandse geschiedenisgroepen, de vele archeologische opgravingen en de belangstelling voor de archeologie en het verleden in het algemeen. Het park, dat in 1994 werd geopend, is na het faillisement verkleind. Op het afgestoten terrein verrees woningbouw om de schulden af te betalen. Nu het beter gaat investeert Archeon weer. Onder meer in de Romeinse hoek van het park, waar afgelopen week een replica van een groot Romeins woonhuis, Domus Forum Hadriani werd geopend, een investering van 125.000 euro.