Crimineel

Mijn dochter zit in 5-vwo, nieuwe stijl, dus het Studiehuis. Ze krijgt het vak maatschappijleer. Het thema is criminaliteit. De docent geeft uitleg over strafrecht, verschillende soorten van crimineel gedrag, de rol van de politie enz. Erg interessant, maar daar blijft het niet bij. De les moet zo levensecht mogelijk zijn, dus de docent nodigt criminelen in de klas uit, ex-gedetineerden die vrijwilligerswerk doen. Mijn dochter en haar vriendinnen vinden het allemaal heel spannend. Ze hopen al dagen op een seriemoordenaar. Als ze thuiskomt vraag ik hoe de les ging.

,,Het viel een beetje tegen. We hadden een drugsdealer en die vertelde dat hij zeven jaar had gekregen voor een overval. Nee, dan de havo, daar was een echte moordenaar geweest. Hij had de minnaar van zijn vrouw omgebracht. Dat is pas gaaf. Die had ik wel willen zien.''

    • Diana van Dijk