Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer over de voorbereidingen van de VS op een nieuwe oorlog met Irak. Uit allerlei zaken blijkt dat Irak een thuisbasis is voor terroristen en dat er directe contacten bestaan met Osama bin Laden. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de populariteit van Jomanda in Japan. In Nederland heeft ze naast veel lof ook altijd kritiek gekregen, maar in het Verre Oosten oogst ze alleen maar bewondering. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer aandacht voor de enquêtecommissie over de bouwfraude die vanaf donderdag met haar werk begint. Ned.3, 22.30-22.55u.

DOCUMENTAIRES

Diana, verhaal van een prinses. Voorlaatste aflevering van een serie over het leven van de prinses van Wales, Diana. Eind 1989 begint Diana een affaire met autohandelaar James Gilbey. Ned.3, 20.35-21.30u.

Decisive weapons. Over de invloed van technologie op de geschiedenis van de oorlogsvoering. De P-51 Mustang speelde een doorslaggevende rol bij het beschermen van Amerikaanse bommenwerpers tegen Duitse aanvallen. Afl.: P-51, Cadillac of the skies. BBC2, 21.35-22.00u.

Je zal het maar hebben. Luchtig medisch jongerenprogramma over ziektes en kwaaltjes waar je liever niet over praat. Stand-up comedian Patrick Lodiers praat met David die geen gezichten herkent, een afasie-patiënt en iemand met ADHD. Ned.2, 22.23-22.52u.

De mensen van de gevangenis. Derde deel in een serie over de gevangenis van Veenhuizen belicht onder andere het ophalen van verlofgangers met een speciale bus van het station. Het is altijd maar afwachten of iedereen zich weer meldt. Ned.1, 23.00-23.45u.

Dokument: Onmogelijke liefde. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.00-23.45u.

AMUSEMENT & DRAMA

Waskracht! Herhaling van de uitzending waarin Rob Muntz als provocerende tv-dominee Israël bezoekt. Ned.3, 20.07-20.35u.

Shooting the past. Tweede deel van een miniserie over archiefmedewerkers die een enorme collectie zeldzame foto's willen redden. Ned.3, 22.55-23.50u.

Studio 2 nieuws & voetbal. Terugblik op de voetbalwedstrijden in de eredivisie van het afgelopen weekeinde en het nieuws van de afgelopen week met o.a. columnist Maarten van Rossem en de Surinaamse cabaretière Jetty Mathurin. Ned.2, 22.52-24.00u.

FILM

Conan the Destroyer (Richard Fleischer, 1984, VS). Zo mogelijk nog imbecieler en in ieder geval armzaliger vervolg op Conan the Barbarian, de mythische stripfiguur met magische krachten. Arnold Schwarzenegger speelt weer de titelrol en popzangeres Grace Jones maakt haar filmdebuut. V8, 20.30-22.15u., met reclame.

. Funny Bones (Peter Chelsom, 1995, VS). Ongrijpbare, aangenaam onevenwichtige tragikomedie met Jerry Lewis als gevierde komiek, terend op oude roem, en Oliver Platt als diens mislukte zoon, die na zijn afgang in Las Vegas naar Blackpool vlucht, verzamelplaats van hopeloze variété-artiesten. Yorin, 21.50-0.15u., onderbroken door reclame.

Au coeur du mensonge (Claude Chabrol, 1999, Frankrijk). Langdradige misdaadfilm. In een Bretons dorp wordt het lijkje gevonden van een tienjarig meisje. René, haar kunstleraar, is de laatste die het kind in leven heeft gezien. Steeds meer mensen in de kleine gemeenschap beginnen hem als de moordenaar te zien. Met o.a. Sandrine Bonnaire en Jacques Gamblin. TV5, 22.15-24.00u.

Mother, Jugs & Speed (Peter Yates, 1976, VS). Aan M*A*S*H verwante zwarte komedie volgt een chaotisch ambulanceteam, onder wie Bill Cosby, Raquel Welsh en Larry Hagman als oversekste chauffeur, die meer oog hebben voor de eigen sores dan voor de patiënten. BBC1, 2.20-3.55u.

Paternity (David Steinberg, 1981, VS). Komedie van de lopende band. Vrijgezel Burt Reynolds huurt Beverly d'Angelo in om zich uit te geven voor zijn vrouw. Morgen, SBS6, 13.35-15.15u., onderbroken door reclame.

RADIO

De avonden. Een uit 1985 opgenomen gesprek met Elsbeth en Walter Etty. Na elven praat o.a. dichter K. Michel over zijn werkplek. 747AM, 22.02-24.00u.

Astor Piazzolla en Buenos Aires. Over de moeilijke verhouding van tangocomponist Astor Piazzolla tot zijn geliefde Buenos Aires. Radio 1, 0.04-0.454u.