Invaller Solskjaer redt Manchester

Manchester United heeft dankzij een late goal van invaller Solskjaer een benauwde 1-0 zege behaald op West Bromwich Albion. De Noor maakte op Old Trafford zijn honderdste doelpunt voor de Engelse club die zich revancheerde voor de blamerende 1-0 nederlaag van afgelopen woensdag bij het Hongaarse Zalaergerszegi in de voorronde van de Champions League.

Solskjaer, die de tegenvallende Argentijn Veron verving, scoorde in de 78ste minuut. West Bromwich Albion speelde op dat moment al met tien man. McInnes moest vertrekken na een wilde charge. Opvallend was dat aanvoerder Keane van United voor een soortgelijk vergrijp slechts met een gele kaart werd beboet. Het probleem van de thuisploeg lag net als drie dagen eerder in Hongarije in de aanvalslinie. Van Nistelrooy kon zich niet onderscheiden.

Titelhouder Arsenal won met 2-0 van Birmingham City. De Fransen Wiltord en Henry waren de doelpuntenmakers op Highbury. Bergkamp was de enige aanvaller die niet tot scoren kwam. Hij moest na ruim een half uur plaatsmaken voor de Braziliaanse wereldkampioen Silva. Arsenal boekte tegen Birmingham City de dertiende achtereenvolgende zege in de Premier League.

Stadgenoot Chelsea boog een 2-0 achterstand tegen Charlton Athletic in een 3-2 zege om. In de laatste zes minuten scoorde Chelsea twee keer. Lampard maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Fulham won met 4-1 van Bolton Wanderers. Leeds United versloeg het gepromoveerde Manchester City met 3-0. Liverpool dankte de 1-0 zege op Aston Villa aan een goal van de Noor Riise.

Na twee wedstrijden in de Bundesliga wachten Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen nog steeds op de eerste competitiezege. De titelverdediger en vice-kampioen besloten zaterdag hun onderlinge confrontatie met een gelijkspel (1-1) en hebben vier punten minder dan het trio koplopers VfL Bochum, Hansa Rostock en Schalke 04.

Aanvaller Koller redde een punt voor Dortmund. De Tsjechische spits scoorde na een uur de gelijkmaker tegen Leverkusen. De verliezend finalist van de laatste editie van de Champions League had de leiding genomen dankzij een goal van de Argentijn Placente.

In de schaduw van het drietal lijstaanvoerders won Bayern München met 6-2 van Arminia Bielefeld. De Braziliaan Elber scoorde vier keer voor de titelfavoriet. Ballack en Ze Roberto, beiden overgekomen van concurrent Leverkusen, waren de uitblinkers bij Bayern.

Schalke is onder leiding van de nieuwe trainer Neubarth, die de naar Hertha vertrokken Nederlander Stevens opvolgde, is na twee competitieduels nog zonder puntenverlies. Schalke maakte tegen Kaiserslautern met tien man een achterstand van 1-0 ongedaan en won uiteindelijk met 3-1.