Al-Qaeda oefent met gifgas

Leden van het Al-Qaedanetwerk van terroristenleider Osama bin Laden proberen herhaaldelijk dodelijk gifgas uit op honden. Dit blijkt volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN uit 64 videobanden die de zender in handen kreeg.

De omroep zond gisteren delen van de beelden uit. De banden zouden dateren van voor de aanslagen van 11 september, waarvan Osama bin Laden wordt verdacht, en zouden gevonden zijn in een voormalige schuilplaats van Bin Laden. Een CNN-medewerker in Afghanistan zou de banden in handen hebben gekregen.

Op de banden is onder meer te zien dat vermeende Al-Qaedaleden honden doden met een onbekend gif dat het zenuwstelsel aantast. De beelden tonen verder trainingen voor het plegen van aanslagen en ontvoeringen. CNN zegt de banden aan verscheidene experts te hebben getoond. Zij zouden hebben gezegd dat de banden inderdaad door Al-Qaedaleden moeten zijn gemaakt.

Bin Laden is, zover bekend, niet op de banden te zien. Eerdere videobeelden, die onder meer werden uitgezonden door de Arabische zender Al Jazira, toonden de terroristenleider wel.