Televisie en radio voorkeur Zaterdag

ACTUALITEITEN

Nova. Onder meer een verslag over een Surinaams gezin dat in een Nederlands ziekenhuis een Siamese tweeling wil laten scheiden. Ned.3, 22.15-22.40u.

MUZIEK

Prinsengrachtconcert. Rechtstreeks vanaf het ponton voor Hotel Pulitzer in Amsterdam de Peruaanse tenor Juan Diego Flórez met o.a. aria's van Rossini, Bellini en Donizetti. 's Middags in het Kinderprinsengrachtconcert optredens van o.a. Paul de Leeuw, Romeo en Carel Kraayenhof. Ned.3, 17.00-18.00u. & Ned.2, 21.40-22.45u.

PRAATPROGRAMMA

De jongerenjury. In deze vierde aflevering discussiëren negen jongeren over de straf voor een Marokkaanse jongen die met een pistool een supermarkt heeft overvallen. Ned.1, 18.20-19.05u.

FILM

Young at Heart (Gordon Douglas, 1954, VS). Muzikale remake van Four Daughters (1938). Amoureuze wederwaardigheden van de dochters van muziekleraar in provinciestad. Met Frank Sinatra, Doris Day. VRT, 13.35-15.27u.

Mrs. Soffel (Gillian Armstrong, 1985, VS). Op feiten gebaseerd drama over vrouw van een cipier die begin vorige eeuw valt voor een van de gevangenen. Met Diane Keaton, Mel Gibson, Matthew Modine. Net5, 20.00-22.05u., onderbroken door reclame.

Meteor (Ronald Neame, 1979, VS). Niet van humor gespeende rampenfilm. Sean Connery en zijn Russische collega-astronomen, onder wie Natalie Wood, gebruiken elkaars geheime atoomwapens in een collectieve poging een fatale meteorietinslag te voorkomen. SBS6, 21.50-0.10u., met reclame en Hart van Nederland.

. The Godfather, Part III (Francis Fird Coppola, 1990, VS). Wijdlopig vervolg vereist voorkennis over de gewetenswroeging van maffiabaas Al Pacino, die zich ziet worden ingehaald door heetgebakerde neef Andy Garcia. RTL5, 22.00-1.00u., onderbroken door reclame.

Narrow Margin (Peter Hyams, 1990, VS). Remake van gelijknamige thriller van Richard Fleischer uit 1952. Openbare aanklager Gene Hackman en kroongetuige Anne Archer weten zich in de trein achtervolgd door gangsters. Net5, 22.05-23.45u., met reclame.

. Johns (Scott Silver, 1996, VS). Onafhankelijk gemaakt debuut bestaat uit losse reeks belevenissen van schandknapen op Santa Monica Boulevard, lievige schlemielen die worden belaagd door gewelddadige klanten en dito schuldeisers of beschermheren. Met David Arquette, Lukas Haas. Canvas, 22.55-0.20u.

Killer: A Journal of Murder (Tim Metcalfe, 1996, VS). James Woods is een onverbeterlijk slechte gedetineerde die uiteindelijk om de doodstraf smeekt in desoriënterend drama, bijna documentair vormgegeven als terugblik van een hoogbejaarde cipier op zijn eerste gevangenisjaren, rond 1929 in Kansas. Yorin, 23.10-0.55u., onderbroken door reclame.

White Mischief (Michael Radford, 1987, Eng.). Weelderig gefilmde weelde in enigszins platte verfilming van de gelijknamige journalistieke thriller over historische, buitenechtelijke liefde van Britse kolonialiste in Kenia. VRT, 23.40-1.22u.

. Reds (Warren Beatty, 1981, VS). Meeslepend en gedetailleerd epos over communist John Reed (1887-1920) interesseert zich alleen voor de anekdotische laag van de geschiedenis. Regisseur Beatty speelt hoofdrol als een rebel op zoek naar een waardige zaak en gaf Reeds levensgezellin Louise Bryant (Diane Keaton) een gelijkwaardige rol. Met Jack Nicholson, Maureen Stapleton. Net5, 23.45-3.05u., met reclame.

Parenthood (Ron Howard, 1989, VS). Innemende komedie met Steve Martin en Diane Wiest over de opvoedingsproblemen van drie generaties ouders. BBC1, 0.00-2.00u.

La fille sur le pont (Patrice Leconte, Frankrijk, 1999). Nymfomaan (Vanessa Paradis) besluit van de brug te springen maar wordt gered door messenwerper (Daniel Auteuil) die van haar een levend doelwit maakt. Ondanks de schitterende locaties en glanzende zwart-wit fotografie loopt de film leeg als een lekgeprikte ballon. Ned.3, 0.25-1.55u.

. Hard Eight (Paul T. Anderson, VS, 1997). Las Vegas is van alle glans ontdaan in somber, imponerend debuut van Anderson (Boogie Nights, Magnolia), dat schittert in secure dialogen en nachtelijke sfeer. Met Philip Baker Hall en Gwyneth Patrow. BBC2, 1.35-3.10u.

RADIO

Tema. De populariteit van de Fransen bij Nederlanders daalt. Volgens sociaal-psycholoog Jan Pieter van Oudenhoven komt dat door het Franse ongenoegen over het Nederlandse drugsbeleid en het feit dat Nederlanders steeds minder Frans spreken. 747AM, 14.02-15.00u.

Telescoop. Bloemlezing van bedrijfsliederen met commentaar van informaticus en gitarist professor Pieter Adriaans. Alles genres zoals soul, house, rap, folk, rock-'n-roll, blues, jazz zitten erbij. 747AM, 17.02-18.00u.

Opium. Gesprek met tekenaar Aat Veldhoen over zijn werk, muziek, literatuur en het koninklijk huis. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor moon-songs zoals o.a. Moon River (Audrey Hepburn), Fly me to the moon (Tony Bennett), Everyone's gone to the moon (Jonathan King), Moon over Bourbon Street' en Sister moon (Sting), Shine on harvest moon (Rosemary Clooney), I wished on the moon (Oscar Peterson) en Song of the moon (Paul Simon). Radio 2, 23.02-1.00u.

Šimek 's nachts. Herhaling uit januari van het gesprek met de Belgische schrijver Jef Geeraerts die jarenlang als koloniaal bestuursambtenaar in Belgisch Kongo werkte. Radio 1, 0.04-1.00u.