Sport op bres voor Duitse slachtoffers

Bayern München heeft voorgesteld twee benefietwedstrijden te spelen, waarvan de opbrengst ten goede moet komen aan de slachtoffers van de wateroverlast in het oosten van Duitsland. Ook een andere club uit de hoogste afdeling van het Duitse betaalde voetbal, FC Nürnberg, is van plan zich in te zetten voor de getroffenen.

Recordkampioen Bayern München heeft al contact opgenomen met Dynamo Dresden, met het verzoek binnenkort tegen elkaar te spelen. De stad Dresden is zwaar getroffen door de wateroverlast. Ook worden er dit weekeinde in de Bundesliga inzamelingsacties onder de toeschouwers gehouden.

Michael Schumacher, wereldkampioen autoracen in de Formule I, doneert één miljoen euro aan de slachtoffers van de watersnoodramp in zijn vaderland. Dat viel gisteren te lezen op de website van de renstal van de coureur, het Italiaanse Ferrari.

,,Ik wil doen wat ik kan'', zo liet Schumacher weten vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar hij morgen zijn tiende Grand Prix van het seizoen hoopt te winnen. ,,Ik heb beelden gezien van de situatie ter plekke. Voor de mensen daar moet het vreselijk zijn. Vooral voor degenen die niet in staat zijn de klappen financieel op te vangen.''

Vooralsnog lopen de groepswedstrijden van het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen in Dresden en Riesa geen gevaar door de hoge waterstanden in het oosten van Duitsland. In die steden worden in de periode 30 augustus-3 september in totaal vijftien wedstrijden gespeeld. Nederland neemt ook deel aan het WK, maar de ploeg van de Italiaanse bondscoach Angelo Frigoni komt in de voorronde in actie in Schwerin.

Volgens de organisatoren is er nog geen reden voor paniek. ,,We hebben nog geen mededelingen over problemen gekregen'', zei toernooidirecteur Jürgen Lamberty gisteren. ,,De hallen in de speelsteden lopen geen gevaar voor overlast.'' De deelnemende ploegen zijn ondergebracht in Riesa. ,,Misschien dat het transport straks een probleem gaat opleveren'', aldus Lamberty.

In Dresden zijn de duels uit groep C gepland. Daarin spelen Rusland, Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek, Kenia, Argentinië en Puerto Rico. Riesa heeft ook groepswedstrijden en is plaats van handeling van een tussenronde. De finaleronde van het WK volleybal is in Berlijn gepland.