Amsterdamse moskee ligt weer onder vuur

Twee bestuursleden van de Amsterdamse moskee El Tawheed worden ervan verdacht financiers van Bin Laden te zijn. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De twee zijn: Mansour al-Kadi en Aqeel Abdulaziz al-Aqeel. Beiden afkomstig uit Saoedi-Arabië. Zij zouden in de Verenigde Staten door nabestaanden van de slachtoffers van 11 september aansprakelijk zijn gesteld voor de terreuracties tegen Amerika.

De mannen zijn volgens De Telegraaf sinds 1997 bestuurders van de stichting El Tawheed.

Deze stichting wordt geleid door Mahmoud El Shershaby die onlangs in de publiciteit kwam wegens vermeende antiwesterse uitspraken.

Mahmoud El-Shershaby, is de directeur van de islamitische basisschool As-Siddieq in Amsterdam. Hij maakt er geen geheim van dat de stichting geld ontvangt uit Saoedi-Arabië.

In haar jaarverslag 2000 waarschuwde de Binnenlandse Veiligheidsdienst tegen radicale anti-westerse denkbeelden die via islamitische basisscholen werden verspreid.

Volgens het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond, heeft Shershaby in Amsterdam, eind 1997, een pamflet laten verspreiden waarin ,,joden, de dwalenden en christenen het brandhout voor de hel (zijn).''